Atalanta 1Atalanta 2Atalanta 3
image description

Heerlijk eten

Heerlijk eten in Atalanta Yoga CenterYoga gaat verder dan bewegen. Het is een bepaalde levens- en denkwijze waarmee we ons van binnen en van buiten ‘schoon’ maken. Vegetarisch eten is eigenlijk het meest gezond voor lichaam en geest.
Daarom  eten we de week op Atalanta vegetarisch. Je zult net als veel andere gasten, merken, dat je vlees en vis niet mist en je vol energie voelt. Natuurlijk gebruikt onze kok heerlijke vleesvervangers. Leuk experiment toch?  En altijd volop verse groentes.

Onderzoek heeft aangetoond dat een evenwichtig (vegetarisch) dieet met een laag vet- en hoog vezelgehalte het meest gezond is voor je lichaam. Je vitaliteit en energie kunnen hierdoor met 60 - 80% toenemen. Je zult het merken!

Op de lange duur vermindert dit voedselpatroon zelfs je risico op sommige vormen van kanker met 40%, op hartkwalen met 30% en het verlaagt je cholesterolniveau. 

Nanette, onze privé kok maakt tweemaal per dag verse mediterrane maaltijden. Ze kookt niet alleen met liefde maar ook met variatie, kwaliteit en verse producten uit de omgeving. Elke dag verrast ze je weer met gevarieerd eten, waar je je lippen bij aflikt. Kijk maar in het gastenboek.

De lunch is in Spanje de belangrijkste maaltijd met heerlijke mediterrane gerechten. We eten rond 1300. Na een volle ochtend met yoga en workshop zul je met smaak voorgerecht, hoofdgerecht en dessert tot je nemen. De maaltijd vindt plaats, zomer en winter, op het gezellige buitenterras ,met uitzicht over de bergen. Na het eten heb je vast zin in een siësta...

Rond 1900 vindt het diner plaats, lichter dan je in Nederland gewend bent. Vaak soep, verrukkelijke salades of een pasteitje. Brood is in Spanje niet meer dan een hapje erbij. 

Omdat veel gasten na de vroege yogasessie behoefte hebben zich terug te trekken hebben we een simpele gastenkeuken met gaspitten en een koelkast ingericht. Daar vind je eitjes, yoghurt, fruit, brood, crackers, kaas en dergelijke voor je ontbijt.Met je ontbijtblad kun je dan desgewenst in de grote tuin een plekje zoeken bij een van de zeven zitjes. Ook bij het zwembad of op een ander van de vele rustige plekjes kun je lekker even alleen zijn. En er zijn natuurlijk ook genoeg grote tafels waar je gezellig met anderen kunt ontbijten.

We zullen zoveel mogelijk met je dieetwensen rekening houden.

 

Uit het gastenboek:

Voor de 3e keer op APK,en ik weet zeker,ik kom nog eens een week doen.Fijn dat je zo intens op dingen inging en tevens ruimte liet voor emoties en inbreng!                                                                                    Ik heb een fantastische week gehad, met ontzettend veel humor en onbedaarlijk lachen.Dan voel je je rugzak met "problemen" al leger worden. Nanette's kookkunsten verbazen me steeds weer. Dank je wel voor alle heerlijke gerechten! Elly uit Houten

27 Mei 2 Juni 2007 Fotos Sandra 004Dsc 0181           13927 Mei 2 Juni 2007 Fotos Sandra 092