image description

Nathalie Amand

NathalieGediplomeerd lichaamstherapeut van Atalanta

De Belgische Nathalie Amand was lange tijd eigenaresse van een spiritueel centrum in de bergen bij Guadelest.

Op dit moment woont ze op een finca in de bergen en heeft, naast haar massagepraktijk, twee paarden waarmee ze met kinderen met een handicap werkt.

Behalve voor Atalanta werkt Nathalie nog bij het gerenommeerde centrum SHA waar zij o.a. Naomi Campbell regelmatig behandelt. Zij heeft op zich genomen om voor een familie in Peru te zorgen. Het meisje Estrella komt geregeld naar Spanje en gaat dan naar een Spaanse school. 

Bij haar kunt u genieten van vele therapieën, zoals Abhyanga ayurvedische massage met warme sesamolie en ayurvedische (hoofd)massage met energetische harmonisatie. Op het reserveringsformulier vind je een ruime keus in therapieen die nathalie aanbiedt.

Ze werkt ook met Reiki en energie therapie volgens de Bronnikov methode om de magnetische velden van het lichaam te harmoniseren.

Tevens is zij gediplomeerd therapeut voor de Raindrop Therapy.

 

Nanette Muller

Bedcdba0 5369 42e3 A66e 3d8274e2e9b1Kok van Atalanta van oktober 2006 tot mei 2019

De van oorsprong Nederlandse Nanette Muller was vanaf 2006 tot mei 2019 de creatieve en enthousiaste privé kok van Atalanta. DUS VOLLE DRTIEN JAAR. Hoewel ze om gezondheidsredenen vanaf mei 2019 haar functie bij Atalanta moest neerleggen, zou het Atalantateam zonder haar inzet en adviezen op de achtergrond niet kunnen functioneren. Dus we laten haar lekker staan bij het team!  Al is het alleen maar voor de honderden oud gasten die van haar heerlijke eten genoten hebben.

Zowel in Nederland als in Spanje heeft Nanette een antiekwinkel gehad. Zij is nog steeds dol op antiek en kan het niet laten op beurzen te staan en de vele Spaanse markten af te struinen. 

Haar grote liefde is echter koken en langzamerhand groeide dit uit van hobby tot beroep. Ze werkte jaren in de horeca en runde zelfs een restaurant in Spanje.
Nanette kookt met haar hoofd en handen, maar vooral met haar hart en veel liefde. En dat proef je, daar zijn alle gasten het roerend over eens, zoals je bij de revieuws kunt lezen.

 

Nandi Lopez Caleya

NandiNandi is de levenslustige vrolijke engel van Atalanta. Zingend maakt ze de kamers schoon, de buitenboel en wat er maar schoon te krijgen valt.

Ze stofzuigt zelfs de kat. Hoewel ze, naast haar drukke werk en gezin, een verpleegstersopleiding heeft afgerond, wil Nandi haar vele '...lieve mensen na 30 jaar niet in de steek laten.'

Ze wordt als 1e opgeroepen als een van haar klantjes- vaak al over de 90- valt of naar het ziekenhuis moet.

Nandi is de steun en toeverlaat van velen. "Hier word ik blij van," zegt ze.

Raul Rodriguez

1ef76efa F116 4ec7 8800 5c2ec70627ad 2

Raul is volstekt onmisbaar. Hij zorgt voor het zwembad, de tuin, verft en metselt, weet de buitensensors weer aan de praat te krijgen en springt in bij extra ritjes voor de gasten.

In 2002 kwam Raul zonder een cent uit de Boliviaanse stad Santa Cruz naar Spanje. "Sin nada", zoals hij zelf zegt. In Bolivia was hij taxichauffeur. Hij kwam terecht in Callosa, een Spaans stadje vlak bij Alfaz del Pi en pakte alles aan,"de sol a sol", van zonsopgang tot zonsondergang, 7 dagen per week, 30 euro per dag. Als hij geluk had.

Van gezicht kende hij in Bolivia mooie Monica. Ze werd door haar tante letterlijk gevangen gehouden. Een keer is het haar bijna gelukt te ontsnappen, maar ze werd door de politie teruggebracht. Mooie Monica was tante´s ticket naar een betere toekomst. Ze zou een rijke man met een groot huis trouwen, waar tante ook kon wonen. Raul spaarde van zijn 800 euro per maand voor een vliegticket en plande een ontsnapping, met behulp van vrienden. In 2004 arriveerde ze. Ze hebben inmiddels zonen van 12 en 10. Monica ging meteen aan de studie en werkt in de geriatrie.

Raul haalde, naast zijn werk, steeds meer diploma´s. Van tuinarchitect, constructiewerker tot zwembaden reparateur. En dat wierp z´n vruchten af. In 2015 richtte hij zijn eigen onderneming op,Santa Cruz, met inmiddels 10 werknemers. Een paar jaar geleden ontmoette ik hem. Inmiddels is hij mijn beste vriend, heeft hij de enorme tuin tot een plaatje gemaakt, verbouwingen gedaan en honderden klussen in en rondom het huis. Hij is mijn steun en toeverlaat. Ondanks zijn drukke dagen komt hij meteen aanhollen als er weer eens een crisis is, die zich bij voorkeur voordoet als ik een huis vol Atalanta gasten heb. "De verwarming doet het niet, er is geen warm water, een deur gaat niet open". De gasten merken er niets van en dankzij Raul loopt alles op rolletjes. Zijn enige nadeel is dat hij liever met bomen en planten bezig is dan met klussen. O ja, en dat we veel tijd "verdoen" met spirituele gesprekken, waar ik waanzinnig van geniet en heel veel van leer.

Jessica Larive

Gezicht 2Eigenaar, gastvrouw en docent van Atalanta

Jessica Larive is Nederlandse en woont sinds 2006 grotendeels in Spanje.

De mooie natuur en het gezonde klimaat van de prachtige Costa Blanca gaven haar de motivatie om haar ervaringen en Spaanse huis met anderen te delen. Ze richtte in 2005 het centrum Atalanta op.

Bijgestaan door een gekwalificeerd vast team, ontvangt Jessica de gasten in haar eigen huis in Spanje. Al honderden mensen zijn op Atalanta geweest. Jessica houdt contact met de meeste oudgasten en velen komen voor een 2e of zelfs 3e keer terug.

Ze heeft verschillende 4-jarige opleidingen afgerond tot hoofddocent Yoga, meditatie, coaching en persoonlijke ontwikkeling.
De opgedane technieken, kennis en ervaringen, in combinatie met haar 26 jarige carrière als internationaal jurist en Europarlementariër, geven nieuwe kracht, vrijheid en blijheid in haar leven.

Daarnaast gebruikt zij de filosofie van 'Een Cursus in Wonderen', de Bhagavad Gita in haar dagelijks leven. Ze is een groot bewonderaar van Eckhart Tolle. Al sinds 2005 deelt ze haar ervaringen en inzichten met de yoga studenten.

Haar werk is haar passie.

 

Kok 6.19 3

Huib Boender is sinds mei 2019 de nieuwe kok van Atalanta. Hij ging als jochie van 12 in 1967 naar de kokschool en koos voor de horeca opleiding.

Bijn 30 jaar lang, tot 1995 werkte hij met veel enthousiasme en liefde bij o.a. Scheffers op de Rotterdamse Lijnbaan en bij Grand Duc, ook in Rotterdam.

je ziet zijn ogen schitteren als hij vertelt  over zijn ontmoetingen met de groten der aarde. "Jetro O´Tool heeft bij me gegeten en Koningin Beatrix liet me speciaal roepen om me een compliment te maken over mijn "verrukkelijke maaltijd." Bij de baas van de ANWB, Paul Nouwen, heb ik vaak thuis de catering verzorgd voor grote partijen."

Toch verhuisde hij in 1995 naar Spanje. Zijn Spaanse vrouw Rosa die hij veertien jaar daarvoor bij een cateringbedrijf waar ze allebei werkten, had ontmoet, had heimwee en wilde terug naar haar moederland. Met hun twee zoontjes gingen ze het Spaanse avontuur aan.

Hij vond werk bij het prestgieuse restaurant les Dunes Suites in Benidorm. Officieel werkte hij 40 uur per week. "Maar weet je, 54 a 60 uur werd het toch wel en dat is in Spanje heel normaal. Ik vond het nooit erg, ik hou van mijn vak."

Acht jaar later, toen de jongens 15 en 12 jaar oud waren. gingen ze weer terug naar Nederland. "We deden dat voor de kinderen. We vonden dat ze daar een betere opleiding konden krijgen en daarna meer kans op werk dan in Spanje."

Alles liep naar wens, leuke baan, leuk huis, de kids op plezierige scholen en met Rosa´s heimwee viel het dit keer mee. En toen kwam er een dringend  bericht van les Dunes Suites uit Benidorm, Huib´s oude werkgever die hem node had laten gaan."Huib, we willen je terug ,we redden het niet zonder jou, we missen je." Ze boden hem de hoogste post aan: Huib zou Chef kok worden met minstens 7 koks die onder zijn bewind stonden. Na familie overleg besloten de vier weer naar Spanje terug te gaan.

"Achteraf heb ik daar een beetje spijt van. Door de vele, vele uren die ik draaide, veel meer dan in Nederland, altijd op mijn benen, altijd staan, kreeg ik steeds meer rugklachten en moest ik vorig jaar de handdoek in de ring gooien. Ik ben pas 64 en vind het maar niks om thuis te zitten. Met beide handen greep ik de kans aan om de weken bij Jessica te verzorgen. De 1e keer in mei 2019 was best spannend. Ik ben gewend aan een grote keuken, goede moderne keukenspullen en zij perst zelfs haar sinasappels met de hand. En ik was niet gewend om vegetarisch te koken. Aan de andere kant merkte ik hoe leuk ik het persoonlijke contact vind met mijn "eters."  Het is leuk om  hun verheugde kreten en commentaren van dichtbij te horen."

Huib vertroetelt de gasten met ´s middags een driegangenmaal. En dat doet hij ´s avonds weer... Hij vond het leuk te zien dat de gasten foto´s van het eten gingen maken.

"Ik heb nog nooit zoveel complimenten gekregen in mijn leven als in die twee weken. Iemand zei zelfs dat hij weer een week ging boeken, speciaal voor het eten. En Jessica´s centrum werd een 6 sterren restaurant genoemd!"

Huib Boender

                                                                                            Imag1281 2

Photo 2019 06 28 19 43 59Kok2 6.19 2

WAAROM WIJ JE ZO GRAAG HELPEN BLIJ MET JEZELF EN JE LEVEN TE ZIJN

Als je niet lekker in je vel zit, heb je daar zelf last van. Maar ook je omgeving, je partner, kinderen, familie, collega´s en vrienden worden daar niet blij van. Jouw humeur en je innerlijke gevoel heeft meer invloed op je omgeving dan je denkt.

Wij, jullie team, genieten ervan als we jullie al na een dag of twee zien opleven, blijer worden, lekker lachen, grapjes maken, genieten van het eten. Je beseft dat je helemaal oke bent, precies zoals je bent. Het is onze motivatie om dit werk te doen!

En als we achteraf zelfs mailtjes krijgen van kinderen of partners dat ze zo blij zijn met de verandering en zelf ook wel eens willen komen, kan onze dag helemaal niet meer stuk.

Willie, onze manager, is eerst als gast hier geweest en ze zegt:

"Die week op Atalanta heeft mijn leven veranderd. Daarom wil ik hier werken, om andere mensen die kans ook te geven!"


Dit vinden onze gasten van Atalanta

Het team straalt zoveel warmte en zorg uit. Je voelt je als in een warm bad. Ik zou willen dat ik een klein beetje van Jessica´s wijsheid, Mieke´s rust en warmte en Nanette´s kookkunsten mee naar huis kon nemen om met deze gaven ook voor mijn dierbaren te zorgen. Alles is helder geworden, met de panfluit in mijn oren werd ik weer het dansende kind.
Percy uit Hilversum
Veel dank voor kennis, kunde, heerlijk eten, excursies en de complete verzorging,
Jose uit Maarheeze.
Ben heel blij dat ik ben gekomen en dankbaar voor alle handvaten die ik deze week van je heb gekregen. Ik ga naar huis met een bijna lege rugzak.
Anita uit Amsterdam
" Bedankt voor deze prachtige bijzondere week. Er zijn bij mij vele kwartjes gevallen waardoor ik de toekomst weer hoopvol zie", Joyce uit Leeuwarden.
Liefde, kracht, warmte, genegenheid, inzichten en talenten krijg je cadeau in Atalanta van Jessica. Een verblijf in Atalanta is een contract voor het leven dat je blindelings kan ondertekenen.
Frank uit Heemstede
Ik was op zoek naar kracht, energie en richting voor een ommekeer in mijn leven. Dat heb ik volop gekregen! Een heerlijke week waarin ik Dru yoga heb leren kennen en veel over mijn eigen breinblubber heb geleerd.Mijn licht en luchtigheid is aangewakkerd, zin om dit vuurtje te laten branden,
Christel uit Amsterdam
"Ik neem alles mee in mijn hart (ook alle lieve mensen). Ik zou zomaar nog een 3e keer terug kunnen komen ,dat zegt genoeg", Anneke uit Rotterdam.
Het is ongelooflijk wat er in een paar dagen kan gebeuren met een wezen die echt niet meer weet hoe ze verder moet. Helder, opgeruimd, tevreden over zichzelf (voor het eerst van haar leven) en, het is de waarheid, met een veel zachter gezicht, zonder harde frons-en denkrimpels. Een geestelijke en lichamelijke metamorfose die ik mijn leven lang wil blijven vasthouden door te leven met mijn hart.
Marianne uit Geldrop
Per dag ging ik groeien en voelde ik dat mijn kracht en levenslust terugkwamen. Het voelt als een soort herboren worden. En wat was het eten lekker!
Jacqueline uit Rotterdam
Wat een bewogen week in elke opzicht. Ben geraakt, bewogen, geïnspireerd, wakker geschud en bewust gemaakt.
Maarit uit Kortenhoef
Lees meer verhalen en ervaringen!
wil jij de kwaliteit
van je leven verbeteren
en meer uit je leven halen?
  • Plus
  • Happinez
  • Tijdschrift voor Yoga
  • Sante magazine
  • Yoga Magazine
  • Trouw
  • AD