image description

Guillermina 'Willie' Castro

Guillermina CastroManager van Atalanta

Guillermina Castro is de enthousiaste en energieke manager van Atalanta. Haar moeder is Nederlandse, haar vader Spanjaard.
Haar roepnaam is Willie.

Ze is klassiek balletdanseres en heeft met veel succes bij het Nationaal Ballet in Nederland gedanst.
Ook heeft ze als soliste op vele plekken opgetreden in Nederland, België en Duitsland. Toen ze 25 was, verliet Willie Nederland om in Alicante een opleiding tot flamenco-danseres te volgen. Zij heeft vele optredens verzorgd. Zij ontmoette haar man Martin, een Spaanse gitarist en flamenco-zanger.

Samen hebben zij in Alicante gedurende 25jaar een goedlopende ballet- en flamenco-school geleid. In 2013 moest Willie helaas stoppen met dansen en lesgeven vanwege rug- en nekklachten en pijn in haar ledematen ten gevolge van zware artrose. Ze werd schoonheidsconsulente bij Mary Kay.

De ommekeer kwam begin 2016. Toen is Willie een week op Atalanta te gast geweest.

Uit het gastenboek:
"Het recente overlijden van mijn moeder was de druppel die het glas deed overlopen. Ik was helemaal de richting van mijn leven kwijt. Omdat ik gek op katten ben, had mijn dochter me naar een katten-café in Amsterdam gebracht. Het idee bleef maar in mijn hoofd spelen en in de cursus bij Jessica vond ik mijzelf terug.

Ik hervond de kracht om te doen wat mijn hart me zei. Beetje bij beetje begon ik de balletzaal te veranderen in een katten-zaal.
Drie maanden later gingen we open: Cat-relax in Alicante. Het is een succes en nu ben ik werkelijk gelukkig.

Die week op Atalanta heeft mijn leven veranderd. Daarom wil ik hier werken, om andere mensen die kans ook te geven!"

Nathalie Amand

NathalieGediplomeerd lichaamstherapeut van Atalanta

De Belgische Nathalie Amand was lange tijd eigenaresse van een spiritueel centrum in de bergen bij Guadelest.

Op dit moment woont ze op een finca in de bergen en heeft, naast haar massagepraktijk, twee paarden waarmee ze met kinderen met een handicap werkt.

Behalve voor Atalanta werkt Nathalie nog bij het gerenommeerde centrum SHA waar zij o.a. Naomi Campbell regelmatig behandelt. Zij heeft op zich genomen om voor een familie in Peru te zorgen. Het meisje Estrella komt geregeld naar Spanje en gaat dan naar een Spaanse school. 

Bij haar kunt u genieten van vele therapieën, zoals Abhyanga ayurvedische massage met warme sesamolie en ayurvedische (hoofd)massage met energetische harmonisatie. Op het reserveringsformulier vind je een ruime keus in therapieen die nathalie aanbiedt.

Ze werkt ook met Reiki en energie therapie volgens de Bronnikov methode om de magnetische velden van het lichaam te harmoniseren.

Tevens is zij gediplomeerd therapeut voor de Raindrop Therapy.

 

Nanette Muller

NanetteKok van Atalanta

De van oorsprong Nederlandse Nanette Muller is de creatieve en enthousiaste privé kok van Atalanta.

Zowel in Nederland als in Spanje heeft Nanette een antiekwinkel gehad. 

Zij is nog steeds dol op antiek en kan het niet laten op beurzen te staan en de vele Spaanse markten af te struinen. 

Haar grote liefde is echter koken en langzamerhand groeide dit uit van hobby tot beroep. Ze werkte jaren in de horeca en runde zelfs een restaurant in Spanje.

Nanette kookt met haar hoofd en handen, maar vooral met haar hart en veel liefde. En dat proef je, daar zijn alle gasten het roerend over eens, zoals je in het gastenboek kunt lezen.

Vers bereide mediterrane maaltijden zijn Nanette's passie. En met jouw dieetwensen zal ze zoveel mogelijk rekening houden.

Nandi Lopez Caleya

NandiNandi is de levenslustige vrolijke engel van Atalanta. Zingend maakt ze de kamers schoon, de buitenboel en wat er maar schoon te krijgen valt.

Ze stofzuigt zelfs de kat. Hoewel ze, naast haar drukke werk en gezin, een verpleegstersopleiding heeft afgerond, wil Nandi haar vele '...lieve mensen na 30 jaar niet in de steek laten.'

Ze wordt als 1e opgeroepen als een van haar klantjes- vaak al over de 90- valt of naar het ziekenhuis moet.

Nandi is de steun en toeverlaat van velen. "Hier word ik blij van," zegt ze.

Raul Rodriguez

Raul is volstekt onmisbaar. Hij zorgt voor het zwembad, de tuin, verft en metselt, weet de buitensensors weer aan de praat te krijgen en rijdt de gasten, samen met Willie, van en naar de vlieghaven.

In 2002 kwam Raul zonder een cent uit de Boliviaanse stad Santa Cruz naar Spanje. "Sin nada", zoals hij zelf zegt. In Bolivia was hij taxichauffeur. Hij kwam terecht in Callosa, een Spaans stadje vlak bij Alfaz del Pi en pakte alles aan,"de sol a sol", van zonsopgang tot zonsondergang, 7 dagen per week, 30 euro per dag. Als hij geluk had.

Van gezicht kende hij in Bolivia mooie Monica. Ze werd door haar tante letterlijk gevangen gehouden. Een keer is het haar bijna gelukt te ontsnappen, maar ze werd door de politie teruggebracht. Mooie Monica was tante´s ticket naar een betere toekomst. Ze zou een rijke man met een groot huis trouwen, waar tante ook kon wonen. Raul spaarde van zijn 800 euro per maand voor een vliegticket en plande een ontsnapping, met behulp van vrienden. In 2004 arriveerde ze. Ze hebben inmiddels zonen van 12 en 10. Monica ging meteen aan de studie en werkt in de geriatrie.

Raul haalde, naast zijn werk, steeds meer diploma´s. Van tuinarchitect, constructiewerker tot zwembaden reparateur. En dat wierp z´n vruchten af. In 2015 richtte hij zijn eigen onderneming op,Santa Cruz, met inmiddels 10 werknemers. Een paar jaar geleden ontmoette ik hem. Inmiddels is hij mijn beste vriend, heeft hij de enorme tuin tot een plaatje gemaakt, verbouwingen gedaan en honderden klussen in en rondom het huis. Hij is mijn steun en toeverlaat. Ondanks zijn drukke dagen komt hij meteen aanhollen als er weer eens een crisis is, die zich bij voorkeur voordoet als ik een huis vol Atalanta gasten heb. "De verwarming doet het niet, er is geen warm water, een deur gaat niet open". De gasten merken er niets van en dankzij Raul loopt alles op rolletjes. Zijn enige nadeel is dat hij liever met bomen en planten bezig is dan met klussen. O ja, en dat we veel tijd "verdoen" met spirituele gesprekken, waar ik waanzinnig veel van leer.

Jessica Larive

Jessica LariveEigenaar, gastvrouw en docent van Atalanta

Jessica Larive is Nederlandse en woont sinds 2006 grotendeels in Spanje.

De mooie natuur en het gezonde klimaat van de prachtige Costa Blanca gaven haar de motivatie om haar ervaringen en Spaanse huis met anderen te delen. Ze richtte in 2005 het centrum Atalanta op.

Bijgestaan door een gekwalificeerd vast team, ontvangt Jessica de gasten in haar eigen huis in Spanje. Al honderden mensen zijn op Atalanta geweest. Jessica houdt contact met de meeste oudgasten en velen komen voor een 2e of zelfs 3e keer terug.

Ze heeft verschillende 4-jarige opleidingen afgerond tot hoofddocent Yoga, meditatie, coaching en persoonlijke ontwikkeling.
De opgedane technieken, kennis en ervaringen, in combinatie met haar 26 jarige carrière als internationaal jurist en Europarlementariër, geven nieuwe kracht, vrijheid en blijheid in haar leven.

Daarnaast gebruikt zij de filosofie van 'Een Cursus in Wonderen', de Bhagavad Gita in haar dagelijks leven. Ze is een groot bewonderaar van Eckhart Tolle. Al sinds 2005 deelt ze haar ervaringen en inzichten met de yoga studenten.

Haar werk is haar passie.

WAAROM WIJ JE ZO GRAAG HELPEN BLIJ MET JEZELF EN JE LEVEN TE ZIJN

Als je niet lekker in je vel zit, heb je daar zelf last van. Maar ook je omgeving, je partner, kinderen, familie, collega´s en vrienden worden daar niet blij van. Jouw humeur en je innerlijke gevoel heeft meer invloed op je omgeving dan je denkt.

Wij, jullie team, genieten ervan als we jullie al na een dag of twee zien opleven, blijer worden, lekker lachen, grapjes maken, genieten van het eten. Je beseft dat je helemaal oke bent, precies zoals je bent. Het is onze motivatie om dit werk te doen!

En als we achteraf zelfs mailtjes krijgen van kinderen of partners dat ze zo blij zijn met de verandering en zelf ook wel eens willen komen, kan onze dag helemaal niet meer stuk.

Willie, onze manager, is eerst als gast hier geweest en ze zegt:

"Die week op Atalanta heeft mijn leven veranderd. Daarom wil ik hier werken, om andere mensen die kans ook te geven!"


Dit vinden onze gasten van Atalanta

Dank voor jullie gastvrijheid, jullie liefde en warmte. Dank voor jullie zorgzaamheid, luisterend oor, geborgenheid, wijze lessen, heerlijke massages en het véél te lekkere eten en alles wat uit jullie hart komt. Hopelijk tot volgend jaar!.
Irma uit Woerden
Wat een geweldige dames en groepsdynamiek. Vriendinnen?.
Mariëlle uit Pijnacker
Ik voelde me steeds meer rustig en gekoesterd; in deze veilige omgeving kon ik langzaam loslaten, naar mezelf kijken en mezelf laten zien.
Annemiek uit Nijmegen
Jij hebt een plekje in mijn hart. Mijn ogen zijn geopend. Mag ik je niet mee naar huis nemen?
Linda uit Nieuwerkerk
De open ontvangst, de goede zorgen, de fantastische yogalessen, de Reiki en het heerlijke eten heeft me veel gegeven, kan er weer een hele tijd mee verder.
Rosie uit Den Bosch
Het voelde op dag 2 al alsof ik er een week was. Zo´n warm onthaal door het hele team en zo´n fijne groep mensen bij elkaar, waardoor je totaal vreemden vrij intensief leert kennen, dat geeft me moed en kracht om mezelf te kunnen zijn en me niet anders voor te doen en me opener op te stellen, ik heb me heerlijk geborgen gevoeld bij jullie.
Jacqueline uit Harderwijk
Een geweldig programma waarin je alle kanten belicht en ons op verschillende plekken hebt gebracht. Een accommodatie waar zelfs een kritisch type als ik niets kan ontdekken wat verbetering zou vragen. Het is Compleet!.
Adelheid uit Leidschendam
Zonder Vorm in het Nu. Als het dauw op onze 1e ochtend op Atalanta zijn druppels aan de nieuwe zonnestralen van de dag gegeven heeft, betreden wij met licht valse schaamte voor het eerst als een onbevangen novice de yogazaal voor ons nieuwe leren, terwijl zachte klanken de ruimte vullen en Jessica vredig in haar eigen zijn ons een warm welkom heet in haar tempel.
De koele Spaanse nacht heeft ons allen de 1e indrukken van elkaar, het hier samen zijn, en het loslaten van ons thuis in stilte laten verwerken. Nu zijn wij in het Nu van toen nog onbekende zielen die elkaar onwennig met het oog van oordeel observeren. En wie van ons durft terug te kijken en te ervaren dat in het toen de vorm van de 1e indruk zich nestelde in onze geest. Zulke verschillende levens gevormd ergens tussen de graden van Malawi en de bijna toendra in de Noorse woestenij om samen in het Nu te leren van vloeiende Mindfulness Yoga bewegingen die ons laten versmelten als groep terwijl onze verstokte adem opnieuw leert stromen in een intens ritme van vullen en loslaten.
Vullen met vernieuwde energie in het los laten van het oude waarbij wij het goede van het oude koesteren en het betere van het nieuwe samen omarmen als zuiver bergkristal dat schittert in ons hart.
Langzaam vallen de lagen van onze vormen om ons heen weg als een mummie die uit zijn doeken van een diep verleden ontwikkeld wordt. Zo zien wij steeds meer de echte mensen in elkaar. Een ervaring die laat zien dat niets is wat het lijkt en wat lijkt niets is.
Zo is Cathelijne geen verstokte oude dame op respectabele leeftijd maar een kwieke freule met een prachtige jonge Spaanse minnaar die haar vurig bemint in volle nachten van teder minnespel. En zo ontpopt Nina zich niet als de strenge kritische, bijna gepensioneerde Wicka Hagen maar als een balsemende, luisterende wijze vol passie voor hen die haar in dit Nu nodig hebben.
En zo komt in een gestaag metronoom ademritme de nieuwe geest in ons allen boven. Hier in het Nu van Atalanta verdwijnen de dualiteiten aan het einde van de tegengestelde polen en vervullen warm ingekapselde, kleurende bogen onze zielen met herboren, afgestofte, vernieuwde, creatieve intenties om in rust dichterbij ons ware zelf te blijven. Wij zien dat het juiste pad heel dichtbij is. Zo dichtbij als het puntje van onze neus. Nanette, Mieke, Antoinette, Matty en Jessica lieten ons deze eerste stappen zetten op wie weet de ontluikende weg van verlichting. En zo wezen zij en wij samen elkaar de vernieuwde weg om ferm een stap te zetten in ons leven van Nu.
Wij willen jullie allemaal in liefde danken voor dit cadeau wat jullie ons ieder afzonderlijk op jullie geheel eigen wijze hebben geschonken. Deze woorden zijn onze dank voor jullie.
En zo was er geen enkel probleem meer in het momentum van het Nu. Dank je wel en dank aan ons samen, Ron namens de septembergroep 2007
Voor het eerst heb ik na een cursusachtige vakantie het gevoel dat ik er echt iets mee kan en ook zál gaan doen in het dagelijks leven.
Marijke uit Uithoorn
Ik voel dat ik mijzelf hervonden heb. Als dat nog even blijft voortduren, kan ik weer ECHT mezelf zijn. Ik had niet gedacht dat het mij zoveel zou brengen! (al realiseer ik me wel dat het volgehouden moet worden).
Monique uit Velsen-Zuid
De veilige nabijheid was er direct. Wat een blije energie ging daarvan stromen. Mijn hart is weer opengegaan. Nu kan ik mijn verlies accepteren, het verdriet en de tranen.
Suzanne uit Leidschendam
Lees meer verhalen en ervaringen!
wil jij de kwaliteit
van je leven verbeteren
en meer uit je leven halen?
  • Plus
  • Happinez
  • Tijdschrift voor Yoga
  • Sante magazine
  • Yoga Magazine
  • Trouw
  • AD