image description

Jessica Larive

 

WANNEER GAAT ATALANTA IN SPANJE WEER OPEN?

In 2022 gaat Atalanta in Spanje WEER OPEN 

 

IN 2022 ZULLEN WEKEN IN SPANJE WORDEN GEORGANISEERD.

DEZE WEKEN ZIJN UITSLUITEND VOOR DE MENSEN DIE  MIJN ONLINE TRAINING" VAN PIJN NAAR GELUK" HEBBEN AANGESCHAFT.

Zij krijgen als kroon op hun werk een spotgoedkope week in Spanje aangeboden. 

Dus zorg dat je daarbij bent! 

 

www.Gelukacademy.com

 

Een online training heeft vooral in deze tijd  zoveel  voordelen

Daarom heb ik een online training voor jullie gemaakt, waarin je dezelfde stof krijgt als de bijna duizend gasten die de afgelopen 15 jaar op Atalanta zijn gekomen.

Het is zelfs veel meer geworden! Dieper en uitgebreider. Als je hier ter plaatse bent is er veel meer afleiding en zit je na 6 dagen "vol." Dat is het grote voordeel van online. Je doet het in je eigen tempo, op je eigen plek , in je eigen tijd. Je hoeft niet het vliegtuig in. Je kunt de stof rustig laten bezinken en je hebt er een jaar of levenslang de beschikking over.

Op je dooie gemak kun je alle video’s, podcasts, geleide meditaties en de rest van de leerstof bekijken.

En ik geef je 1 op 1 coaching waarin we over al jouw uitdagingen en problemen kunnen praten.

Alles wat je op deze website leest - en veel meer – doen we ook in de online workshops, zelfs de yoga, meditatie, bewuste ademhaling en ontspanning.

Alleen het eten, de zon en het zwembad krijg je er niet bij… Maar wel de vrolijkheid en het lachen! Mijn training is geen werk of studie. Hij is leuk en inspirerend om te doen. Je maakt de mooiste reis: naar binnen en ontdekt wie je werkelijk bent en wat je werkelijk wilt!

EN VERGEET NIET. NA DE ONLINE TRAINING KRIJG JE EEN SPOTGOEDKOOP VERBLIJF IN SPANJE AANGEBODEN. EXCLUSIEF VOOR DEELNMERS AAN DE ONLINE TRAINING.

BEN JE ER BIJ?

Ga voor meer informatie naar www.gelukacademy.com

 

 

DRU YOGA

Toen ik Yoga ontdekte veranderde mijn leven.

Dat klinkt dramatisch en dat is het ook!

Yoga veranderde mijn levenIk was nog Europarlementariër toen ik met Dru Yoga begon, de basis van de later door mij ontwikkelende Mindfulness Yoga.

Ik was zo stijf als een plank en wist het verschil tussen mijn kuiten en hurken niet.Vrijwel meteen- nou ja, na wat spierpijn- voelde ik me soepeler en blijer.

Mijn leven kwam in een positieve stroomversnelling, zowel zakelijk als privé.

Als ik een tijdje geen Yoga doe of niet mediteer, merk ik het meteen. En mijn omgeving ook... En wat ook zo fijn is: je kunt de yoga net zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt. Dus deze vorm van Yoga is zowel geschikt voor doordouwers als voor mensen zoals ik die last van hun knieen of iets anders hebben.  

Nathalie Amand

Nathalie

 

 

 

 

 

 

 

 

Gediplomeerd lichaamstherapeut van Atalanta

De Belgische Nathalie Amand was lange tijd eigenaresse van een spiritueel centrum in de bergen bij Guadelest.

Op dit moment woont ze op een finca in de bergen en heeft, naast haar massagepraktijk, twee paarden waarmee ze met kinderen met een handicap werkt.

Behalve voor Atalanta werkt Nathalie nog bij het gerenommeerde centrum SHA waar zij o.a. Naomi Campbell regelmatig behandelt. Zij heeft op zich genomen om voor een familie in Peru te zorgen. Het meisje Estrella komt geregeld naar Spanje en gaat dan naar een Spaanse school. 

Bij haar kunt u genieten van vele therapieën, zoals Abhyanga ayurvedische massage met warme sesamolie en ayurvedische (hoofd)massage met energetische harmonisatie. Op het reserveringsformulier vind je een ruime keus in therapieën die Nathalie aanbiedt.

Ze werkt ook met Reiki en energie therapie volgens de Bronnikov methode om de magnetische velden van het lichaam te harmoniseren.

Tevens is zij gediplomeerd therapeut voor de Raindrop Therapy.

 

Een online training heeft vooral in deze tijd zoveel voordelen! Op je dooie gemak alle video's, audio's, geleide meditaties en de rest van de leerstof bekijken. Een (half) jaar lang. Of levenslang. In je eigen tijd. Op je eigen plek. In je eigen tempo. Zonder reistijd en files. Zonder steeds met volslagen onbekenden te moeten optrekken. En zonder de beperkingen die ons allemaal in deze rare Corona tijd worden opgelegd. Daarom heb ik een online training voor jou gemaakt! De training omvat alle workshops die ik normaal in een week op Atalanta geef. Maar nog veel meer dan dat! Als je hier bent is er veel meer afleiding en zit je na 6 dagen

Nanette Muller

Bedcdba0 5369 42e3 A66e 3d8274e2e9b1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kok van Atalanta van oktober 2006 tot mei 2019

De van oorsprong Nederlandse Nanette Muller was vanaf 2006 tot mei 2019 de creatieve en enthousiaste privé kok van Atalanta. DUS VOLLE DRTIEN JAAR. Hoewel ze om gezondheidsredenen vanaf mei 2019 haar functie bij Atalanta moest neerleggen, zou het Atalantateam zonder haar inzet en adviezen op de achtergrond niet kunnen functioneren. Dus we laten haar lekker staan bij het team!  Al is het alleen maar voor de honderden oud gasten die van haar heerlijke eten genoten hebben.

Zowel in Nederland als in Spanje heeft Nanette een antiekwinkel gehad. Zij is nog steeds dol op antiek en kan het niet laten op beurzen te staan en de vele Spaanse markten af te struinen. 

Haar grote liefde is echter koken en langzamerhand groeide dit uit van hobby tot beroep. Ze werkte jaren in de horeca en runde zelfs een restaurant in Spanje.
Nanette kookt met haar hoofd en handen, maar vooral met haar hart en veel liefde. En dat proef je, daar zijn alle gasten het roerend over eens, zoals je bij de revieuws kunt lezen.

 

Nandi Lopez Caleya

Nandi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De interieur-en exterieurverzorgster van Atalanta

Nandi is de levenslustige vrolijke Spaanse engel van Atalanta. Zingend maakt ze de kamers schoon, de terrassen, alle buitenboel en wat er maar schoon te krijgen valt.

Ze stofzuigt zelfs de kat. Hoewel ze, naast haar drukke werk en gezin, een verpleegstersopleiding heeft afgerond, wil Nandi haar vele 'lieve mensen na 30 jaar niet in de steek laten.'

Ze wordt als 1e opgeroepen als een van haar klantjes- vaak al over de 90- valt of naar het ziekenhuis moet.

Nandi is de steun en toeverlaat van velen. "Hier word ik blij van," zegt ze.

Op woensdagmorgen maakt ze je kamer en badkamer nog een keer schoon.

Raul Rodriguez

1ef76efa F116 4ec7 8800 5c2ec70627ad 2

De klusjesman en tuinman van Atalanta

De uit Bolivia geëmigreerde Raul is volstrekt onmisbaar. Hij zorgt voor het zwembad, de tuin, verft en metselt, weet de buitensensors weer aan de praat te krijgen en springt in bij extra ritjes voor de gasten.

In 2002 kwam Raul zonder een cent uit de Boliviaanse stad Santa Cruz naar Spanje. "Sin nada", zoals hij zelf zegt. In Bolivia was hij taxichauffeur. Hij kwam terecht in Callosa, een Spaans stadje vlak bij Alfaz del Pi en pakte alles aan,"de sol a sol", van zonsopgang tot zonsondergang, 7 dagen per week, 30 euro per dag. Als hij geluk had.

Van gezicht kende hij in Bolivia mooie Monica. Ze werd door haar tante letterlijk gevangen gehouden. Een keer is het haar bijna gelukt te ontsnappen, maar ze werd door de politie teruggebracht. Mooie Monica was tante´s ticket naar een betere toekomst. Ze zou een rijke man met een groot huis trouwen, waar tante ook kon wonen. Raul spaarde van zijn 800 euro per maand voor een vliegticket en plande een ontsnapping, met behulp van vrienden. In 2004 arriveerde ze. Ze hebben inmiddels zonen van 12 en 10. Monica ging meteen aan de studie en werkt in de geriatrie.

Raul haalde, naast zijn werk, steeds meer diploma´s.

Van tuinarchitect, constructiewerker tot zwembaden reparateur. En dat wierp z´n vruchten af. In 2015 richtte hij zijn eigen onderneming op,Santa Cruz. Een paar jaar geleden ontmoette ik hem. Inmiddels is hij mijn beste vriend, heeft hij de enorme tuin tot een plaatje gemaakt, verbouwingen gedaan en honderden klussen in en rondom het huis. Hij is mijn steun en toeverlaat.

Ondanks zijn drukke dagen komt hij meteen aanhollen als er weer eens een crisis is, die zich bij voorkeur voordoet als ik een huis vol Atalanta gasten heb. "De verwarming doet het niet, er is geen warm water, een deur gaat niet open". De gasten merken er niets van en dankzij Raul loopt alles op rolletjes. Zijn enige nadeel is dat we veel tijd "verdoen" met spirituele gesprekken, waar ik waanzinnig van geniet en heel veel van leer.

Chris Vleeschouwers

 707ddbfb D35d 4f9c 9993 93a3cd35cf62              

Manager van Atalanta

Chris, onze Vlaamse schoonheid en manager is  een enthousiaste yogi en rasechte levensgenieter. Met haar warme en uitnodigende, zorgende houding staat ze jullie graag ten dienst om jullie retraite week tot een onvergetelijke ervaring te maken.

Ze woont sinds 2018 in Spanje, waar ze haar hart verloor aan de schoonheid van Valencia. Hier keerde ze naar toe toen ze een zware periode doormaakte. Een burn-out liet haar ook duidelijk inzien dat haar lichaam haar halt toe riep en ze haar leven mocht omgooien. Ze ging naar Albufera Valencia waar ze anderhalf jaar lang vrijwilligerswerk deed in het natuurreservaat. Momenteel begeleidt ze jongeren met psychische problemen. Ook  organiseert ze zelf retreats om mensen bewuster te laten worden van hun lichaam, wensen en dromen.

Samen met Huib vormt ze een culinair team dat jullie graag laat genieten van elk moment en elk smaakpalet. Jullie verwelkomen op Atalanta doet ze met open armen en een warm hart. Chris weet zelf hoe waardevol een verblijf op Atalanta bij Jessica is. Zij leerde Jessica kennen via een goede vriend van haar die haar aanraadde om een retraite week bij te wonen, toen ze zelf in een moeilijke periode zat. Het was een onvergetelijke kennismaking en ervaring. Sindsdien komt ze ons graag bijstaan in de Atalanta weken.

 Chris Website Tekst

 

 

Huib Boender

 Kok 6.19 3

Kok van Atalanta

Huib Boender is sinds mei 2019 de gerenommeerde kok van Atalanta. Hij ging als jochie van 12 in 1967 naar de kokschool en koos voor de horeca opleiding.                                                                                                                                                                            Bijna 30 jaar lang, tot 1995 werkte hij met veel enthousiasme en liefde bij o.a. Scheffers op de Rotterdamse Lijnbaan en bij Grand Duc, ook in Rotterdam. Je ziet zijn ogen schitteren als hij vertelt  over zijn ontmoetingen met de groten der aarde. "Jetro O´Tool heeft bij me gegeten en Koningin Beatrix liet me speciaal roepen om me een compliment te maken over mijn "verrukkelijke maaltijd." Bij de baas van de ANWB, Paul Nouwen, heb ik vaak thuis de catering verzorgd voor grote partijen."

Toch verhuisde hij in 1995 naar Spanje. Zijn Spaanse vrouw Rosa die hij veertien jaar daarvoor bij een cateringbedrijf waar ze allebei werkten, had ontmoet, had heimwee en wilde terug naar haar moederland. Met hun twee zoontjes gingen ze het Spaanse avontuur aan.

Hij vond werk bij het prestigieuze restaurant les Dunes Suites in Benidorm. Officieel werkte hij 40 uur per week. "Maar weet je, 54 a 60 uur werd het toch wel en dat is in Spanje heel normaal. Ik vond het nooit erg, ik hou van mijn vak."

Acht jaar later, toen de jongens 15 en 12 jaar oud waren. gingen ze weer terug naar Nederland. "We deden dat voor de kinderen. We vonden dat ze daar een betere opleiding konden krijgen en daarna meer kans op werk dan in Spanje."Alles liep naar wens, leuke baan, leuk huis, de kids op plezierige scholen en met Rosa´s heimwee viel het dit keer mee. En toen kwam er een dringend  bericht van les Dunes Suites uit Benidorm, Huib´s oude werkgever die hem node had laten gaan."Huib, we willen je terug ,we redden het niet zonder jou, we missen je." Ze boden hem de hoogste post aan: Huib zou Chef kok worden met minstens 7 koks die onder zijn bewind stonden. Na familie overleg besloten de vier weer naar Spanje terug te gaan.

"Achteraf heb ik daar een beetje spijt van. Door de vele, vele uren die ik draaide, veel meer dan in Nederland, altijd op mijn benen, altijd staan, kreeg ik steeds meer rugklachten en moest ik vorig jaar de handdoek in de ring gooien. Ik ben pas 64 en vind het maar niks om thuis te zitten. Met beide handen greep ik de kans aan om de weken bij Jessica te verzorgen.

De 1e keer in mei 2019 was best spannend. Ik ben gewend aan een grote keuken, goede moderne keukenspullen en zij perst zelfs haar sinasappels met de hand... En ik was niet gewend om vegetarisch te koken. Aan de andere kant merkte ik hoe leuk ik het persoonlijke contact vind met mijn "eters."  Het is leuk om  hun verheugde kreten en commentaren van dichtbij te horen."

 

                                                                                            Imag1281 2

Photo 2019 06 28 19 43 59Kok2 6.19 2

Huib vertroetelt de gasten met ´s middags een vegetarisch drie gangen maal. Elke dag haalt hij alle producten vers. En dat doet hij ´s avonds weer... 

"Ik heb nog nooit zoveel complimenten gekregen in mijn leven als in de Atalanta weken. Iemand zei zelfs dat hij weer een week ging boeken, speciaal voor het eten. En Jessica´s centrum werd een 6 sterren restaurant genoemd!"

 

 

 

         

 

WAAROM WIJ JE ZO GRAAG HELPEN BLIJ MET JEZELF EN JE LEVEN TE ZIJN

Als je niet lekker in je vel zit, heb je daar zelf last van. Maar ook je omgeving, je partner, kinderen, familie, collega´s en vrienden worden daar niet blij van. Jouw humeur en je innerlijke gevoel heeft meer invloed op je omgeving dan je denkt.

Wij, jullie team, genieten ervan als we jullie al na een dag of twee zien opleven, blijer worden, lekker lachen, grapjes maken, genieten van het eten. Je beseft dat je helemaal oke bent, precies zoals je bent. Het is onze motivatie om dit werk te doen!

En als we achteraf zelfs mailtjes krijgen van kinderen of partners dat ze zo blij zijn met de verandering en zelf ook wel eens willen komen, kan onze dag helemaal niet meer stuk.

Willie, onze manager, is eerst als gast hier geweest en ze zegt:

"Die week op Atalanta heeft mijn leven veranderd. Daarom wil ik hier werken, om andere mensen die kans ook te geven!"


Dit vinden onze gasten van Atalanta

" Wat een mooie bijzondere ervaring was deze week! Jouw liefde voor het delen van je kennis maakt dat het een enorme inspiratiebron is om mezelf datgene te geven wat nog hard nodig was: liefde voor mezelf."
Marianne uit Hedel
Ben heel blij dat ik ben gekomen en dankbaar voor alle handvaten die ik deze week van je heb gekregen. Ik ga naar huis met een bijna lege rugzak.
Anita uit Amsterdam
Dit was de laatste stap naar mijn innerlijke vrede. Ik voel me bevrijd uit mijn eigen gevangenis. Ik ben. En ik ben helemaal oké zoals ik ben. Alleen maar positief over alles. Het team, Jessica gewoon geweldig, Hans, Nanette, heerlijk eten, de super locatie, het programma, de excursies, de medecursisten. Ik kwam hier moe aan maar ga met volle energie terug.
Barbara uit Zaragoza, Spanje
Dank lieve stoere Jessica voor de leerzame reis naar binnen. Ik ga "gerest" naar huis en laat alle "bagage" achter. Ik voel mij vrij.En heerlijk eten en veel gelachen.
Listte uit Oegstgeest.
Voor de tweede keer hier komen was weer een feest. Jullie wijsheid, goede zorgen, en liefde zijn een warm bed waarin ik me genesteld voel. Deze verdiepingsweek helpt me mijn pad te volgen.
Percy uit Hilversum
Voor een tweede keer mocht ik naar Atalanta komen, daarvan kun je alleen maar dromen.
Ik heb weer veel mogen leren, dat doet de rust in mijn leven terugkeren.
Ik ga terug naar huis met een bijzonder gevoel en ga hier verder werken aan mijn eigen bijzonder doel.
Vivian uit Sittard
Het is ‘thuiskomen’. Net of ik hier altijd al ben geweest en ook hoop terug te komen.
Mirjam uit Aerdenhout
Het is ongelooflijk wat er in een paar dagen kan gebeuren met een wezen die echt niet meer weet hoe ze verder moet. Helder, opgeruimd, tevreden over zichzelf (voor het eerst van haar leven) en, het is de waarheid, met een veel zachter gezicht, zonder harde frons-en denkrimpels. Een geestelijke en lichamelijke metamorfose die ik mijn leven lang wil blijven vasthouden door te leven met mijn hart.
Marianne uit Geldrop
Door thuis te komen in geborgenheid, hebben eye-en hartopeners mij weer de warme kleuren doen voelen die in mijn eigen innerlijke bron versluierd waren geraakt. Dank voor jullie liefde, kracht, Wijsheid.
Gonnie uit  Zutphen
Ik ben deze week weer een stukje 'verecht' en vond het bijzonder dat mensen iets van hun binnenkant wilden delen. Deze week was ook de eerste yoga voor mij. Ik ga daar stukken van in mijn leven inbouwen.
Paul uit Brussel
Lees meer verhalen en ervaringen!
wil jij de kwaliteit
van je leven verbeteren
en meer uit je leven halen?
  • Plus
  • Happinez
  • Tijdschrift voor Yoga
  • Sante magazine
  • Yoga Magazine
  • Trouw
  • AD